lørdag 31. juli 2010

Sommerferien er over på et blunk ... Ferie i Croatia :O)


Så er 3 ukers ferie snart over, den har rett og slett gått i racerfart. Vi hadde tenkt oss på seiltur til bl.a Sverige, men 10 dager føre ringte min bror og lurte på om vi ble med til Croatia. Ja, hjelp … hvorfor ikke, tenkte vi og i løpet av 12 timer var alt bestemt, planlagt og bestilt.
Vi kjørte til Oslo og tok Color Fantasy til Kiel. Videre kjørte vi til Passau, ”The city on three rivers” i syd Tyskland, hvor vi hadde en overnatting.


Neste dag kjørte vi videre gjennom Østerrike og Slovenia før vi passerte grensa til Croatia og kjørte videret til målet vårt som var Vodice.


Der hadde min bror og familien leid et hus, og vi bodde i leiligheten i andre etasje. Det var bare helt utrolig flott der. Vodice er en bitte liten by med ca 10.000 innbyggere og en historie som strekker seg tilbake til romertiden med både kirker, tårn og rester fra gamle bymurer.

Det var rundt 35-36 gr der nede de første dagene, og 40 gr de to siste.

Vi besøkte også KRKA, som ikke var mer enn et par timers kjøring fra Vodice. KRKA er ei elv som strekker seg fra området i Dalmatia og har en lengde på 74 km før den renner ut i Sibenik-bukta i Adriaterhavet. KRKA er også navnet på en vakker nationalpark med vakre fossefall, frodig vegetasjon, og særpreget dyreliv.

Vi tok også ferje ut til en liten øy som heter Sepurin. Der kosa vi oss og bada hele dagen.


Tid for hjemtur kom dessverre altfor fort, skulle gjerne hatt flere dager der nede! Første dagen kjørte vi gjennom Slovenia og Østerriket, og til Nurnberg i Tyskland. Videre til Flensburg neste dag, og gjennom Danmark til Hirtshals og ferja til Larvik siste dag. Vi regnet over det og fant ut at vi til sammen har kjørt et sted mellom 450 og 460 mil …. Langt, men det var verd det!! Tar gjerne turen igjen og ..... igjen!

Noen dager før vi reiste, hadde min bloggvenninne Sylvia og jeg et treff igjen. For dere som kjenner oss vet dere at vi pleier å møtes på halvveien og sitte der å strikkeskravlespisekose oss, men denne ganga ble vi invitert hvem til Sylvia`s mamma Eva (mange av dere kjenner ho fra blogs tidligere). Der ble det disket opp med varm mat, salater, og kake og kaffe til dessert. Gjett om vi koset oss !!

Jeg har alltid misunt folk som kan helke, men har liksom aldri hatt tålmodighet til å lære det, den denne kvelden SKULLE jeg lære det. Sylvia heklet en lapp og jeg en mens ho forklarte og du og du å moro det var. Nå har jeg fått helt dilla, men det tror jeg jeg skal fortelle om i et annet innlegg. På forrige treff vi hadde, ble vi enige om å lage et sjal til hverandre. Sylvia skulle hekle til meg og jeg strikke til henne. Ordentlig moro det, og her ble resultatene.

Til venstre er ISHBEL jeg strikket til Sylvia, og til høyre er Englemaskesjal ho hekla til meg. Begge er i sorl Malabrigo garn.

Takk for en kjempekoselig kveld Sylvia og Eva!

Det er ikke blitt så mye på pinnene til nå i sommer, men noen oppvaskkluter og sokkepar nr 7 i 52PPIV har jeg fått til.Pair # 7

Pattern: My own

Yarn: Drops Delight

Needle size - 2,5 mm

Cast on - 08. July 2010

Bind of - 11. July 2010

Fargerike oppvaskkluter i Paris og Petunia garn.

mandag 5. juli 2010

Sokkepar nr. 6 - 52 pair plunge IV


Her er mitt 6. sokkepar i "52 pair plunge IV" Jeg har valgt "Wavy"-mønsteret fra den nye sokkeboka (Sock Club, Join the Knitting Adventure) jeg kjøpte. Det er flere av dere som har spurt om jeg kan anbefale denne boka, og det kan jeg. Selvfølgelig er ikke alle mønstrene like fine, men allikevel de fleste.


Pair # 6

Pattern: Wavy socks
Yarn: Sterk from DSA
Needle: 3 mm

Cast on - 01. July 2010
Bind off - 03. July 2010


Noen flere kjøkkenkluter er det også blitt. Jeg er vist helt bitt av basillen for tiden. Ideen med flere enn 2 farger fikk jeg av Tanja da jeg besøkte henne
( ... tok den med meg jeg, Tanja)