fredag 26. mars 2010

Siden sist ......


Fredags kvelden nærmer seg og jeg har satt meg ned for å blogge litt. Koser meg med en kopp kaffe og hører på en gammel LP med Al Jarreau, ”All fly home” fra 1978. Kjempehærlig, avslappende og bedagelig musikk.
Det er deilig at vinteren nå er over for denne gang. Så lenge kulde, snø og is på hele fjorden, er det mange år siden vi har hatt, ca 20 år siden sist, sies det. De to øverste bildene er tatt ute på isen og inn mot huset vårt.
Her ligger flytebryggene godt under is og snø, og
"Karma" er godt rusta for vind og vær.


Det er ikke lenge til vi kan begynne på båtpussene nå, regner med å få begynt litt allerede i påska. Jeg gleder meg som en unge til å komme på sjøen igjen.


Litt strikkerier har jeg også å vise fram. Disse vottene heter "Sapphire Heather mittens" og er designa av Marit på Strikk Innom. Ho laga disse etter å ha strikket "Traveling Woman Shawl" og fikk restegarn igjen etter dette. Jeg måtte jo bare leke hermegåsa og satte i gang.

Jeg brukte litt i underkant av 2 bunter Cascade 220, som Marit kom med på døra her om dagen.

Fargen heter mørk lilla, vottene er strikket på pinne 3,5 og 4 og sjalet er strikket på pinne nr. 5. Veldig moro og kjempefort å strikke begge deler.
Votteoppskrifta får du HER og sjaloppskrifta kan du laste ned gratis på Raverly, HER


Den fine blomsternålaer laga i Tallinn og den har jeg fått av Tanja.

Mars fargen er LILLA i Fargealongen på Projo, så disse blir mine bidrag der.

Sylvia og jeg har også hatt oss et venninnetreff igjen. Vi pleier å møtes på en veikro på halvveien, og sitter der noen timer og koser oss med mat, kaffe, strikkepinnene og en masse skravling. Det er alltid like koselig.

Vi pleier å ha med gaver til hverandre og denne ganga fikk jeg 3 bunter Baby Silk fra DSA i fargene mørk lilla, mørk brun og grønn, 2 poser med perler i lilla og grønt og oppskrift på ” Levina pulavarmere” fra Levina Design, Mona Nicolaysen.

Disse pulsa er bare kjempefine. Sylvia har allerede strikket et par som ho viser i bloggen sin. Jeg må si jeg er ganske gira på å strikke disse nå, de er så fine å ha til både bursdags-, jule- og vertinnegaver. Jeg er snart ferdig med et par, må bare sy inn trådene før jeg viser de.Jeg fikk også tatt bilde av Sylvia og den nye bilen hennes …. En splitter ny Volvo C30 ..... Kjempefin, også så godt ho kler den.Jeg kom plutselig til å tenke på at jeg har enda et bidrag til fargealongen ..... sokker SELVFØLGELIG! Mønsteret er et av mine ynglingsmønster, "Nine to five socks". Garnet heter "British Merino Dream Sock" fra fyberspares.
Jeg kjøpte det fra Yarnissima, The Pattern & The Yarn.


Jeg ikke fikk med meg noenting på JULEGAVE-ALONGEN for februar, så disse putter jeg der.

Nå skal jeg pusle litt i huset, og etterpå sette meg ned med pulsvanter på strikkepinnene og et glass rødvin. Kanskje finner jeg en god film på tv også. Ønsker dere alle en riktig fin kveld, og koooz dere masse!

12 kommentarer:

Sylvia sa...

Hallo og takk for treffet, Åse.
Jammen ble det et langt innlegg denne gangen, og ikke bare om sokker, hi hi..
Lekre votter og sjal. et nydelig mønster, må jeg si.
Nå er jeg litt "fullbooka" etter påske. har noen dager hvor jeg skal drikke vin, så vi finner en dag i slutten av april......eller?
God helg, og god påske. klem

Sylvia sa...

Jeg la inn et laangt innlegg her. Ble borte eller....?

Smarie sa...

Hei og takk for hyggelig kommentar i bloggen min ;o) Så mye flott du har laget og flott blogg du har ! Ha en riktig flott helg ;o)

Tussi sa...

Takk for hyggelig kommentar hos meg!
Har kikka litt her hos deg, og ser at du er flink med strikkepinnene.
Vi har masse snø her i nord, og må nok vente lenge før det begynner å våres..
Ha ei super helg :)

Tanja sa...

Hei:) Det var et langt og koselig innlegg! Bra det ikke bare er vi som har vinter og snø....idag snør det igjen!!! Tror ikke jeg gidder å stå opp idag - for nå vil jeg ha vår og sol!!
Så mye fint du har laget da! Flott sjal og votter - nydelig farge;) Fine sokker også - du får jammen unna deg. Jeg må slutte å ha pc'n ved siden av meg om kvelden, for jeg roter bort så masse strikketid... Er jo så mange sider jeg må innom, og så mye fint å se. Ser ut som om dere har hatt nok et koselig strikketreff, du og Sylvia:) Og jeg skulle fortsatt ønske jeg bodde litt nærmere.... Vi må snart få til å treffes!! Oslo???
God påske til deg og dine, Åse!:)

Tovepia sa...

Her var det mye flott; både natur og strikkeprodukter! Lilla er en herlig farge og takk for mønster på sjal, har planer om å strikke noen selv.
Tror du og Sylvia hadde det trivelig:)
Ha ei flott palmehelg du også, og klem fra meg;)

RigmorNY sa...

Så hærlig å se at du re her igjen! Vinteren har tatt hele Norge i år skjønner jeg, også her har vi nå gått lei og gleder oss skikkelig til våren.
Som alltid har du "tryllet" frem mye vakkert på dine strikkepinner.
Hærlig med venninnetreff.
Ønsker deg en fin påske både med og uten båtpuss. ;)

MayM sa...

Her var det mye flott. Fra fin og lekekr bil til lekkert sjal, votter og sokker. Flott alt sammen. Nydelige vinterbilder også. er glad våre nærmer seg me stormskritt til tross for litt lett snøfall i dag også.

Emme sa...

Kjempekoselig innlegg, flotte bilder og nydelig strikk :) Tusen takk for titten!

Maibritt sa...

Himmel så mye flott siden sist da Åse, lekre sjal og flotte sokker og nydelige vottepar. og herlig garn du har fått også. Fnt å se at du også har hatt vinter *ler* Ønsker deg og dine en fin påske, lykke til med båtforberedelsene.
Klem fra meg.

Marit sa...

Lilla votter! :D

Strikkelitol sa...

Her var det mye fint!